Upptäck Polen

– Res till Polen

Lublin är en stad med en 700-årig historia rik på händelser som förändrade Polen och Europa. Lublins historiska arv, mättat med den Jagiellonian traditionen, blandningen av nationer, kulturer och religioner, har skapat en magisk atmosfär som kan kännas och upplevas. Alla dessa element är en inspirationskälla för aktiviteter inom kultur, konst och vetenskap.

Lublin är en stad med unga och aktiva människor. Cirka 65 000 studenter studerar och utvecklar sina passion här, inklusive över 6 500 studenter från utlandet.

Gamla Stan i Lublin

adress: Rynek 1, 20-112 Lublin

Gamla stan är definitivt den vackraste delen av Lublin. Från den 23 februari 2006 är det också det administrativa distriktet i staden. Detta är dock inte det äldsta området i Lublin. Arkeologiska fynd bekräftar att de första bosättningarna fanns på kullen torsdag, Grodzisk och i området för dagens slott.

Även om Gamla stan i Lublin inte är den största, finns det en hel del objekt värda att se i sitt område. För många människor är Lublin Gamla stan felaktigt förknippad med Lublin-slottet, vars ursprungliga arkitektur först kan överraska tittaren. Slottet är emellertid inte beläget i Gamla stan (administrativt har det tillhört det nuvarande distriktet i Gamla stan sedan 2009, men den historiska Gamla stan slutar på de defensiva murarna), och det rätta området i detta distrikt gömmer många fler intressanta platser och byggnader. Kontrollera vilka objekt som är värda att vara särskilt uppmärksamma på.

Plac Łokietka är den centrala punkten i staden, som är ett fantastiskt landmärke och mötesplats. Plac Łokietka förbinder Królewska, Krakowskie Przedmieście och Lubartowska gator. Torget byggdes 1611 efter att vallgraven fylldes in och vallarna planerades. Under lång tid var det ett viktigt handelscenter i staden.

Grodzka-porten är en av de första stenelementen i stadens befästningar som byggdes 1342 efter tillstånd av Casimir den store. I slutet av 1700-talet renoverades byggnaden och beställdes till Dominik Merlini. I århundraden kallades Grodzka-porten också den judiska porten eftersom det var en passage mellan Gamla stan och det judiska kvarteret.

Kamienica, adress: Chopina 11, Lublin

Hyreshuset byggdes 1912 enligt designen av Ksawery Drozdowski. Byggnaden kännetecknas av ett eklektiskt urval av arkitektoniska detaljer. Byggnadens vågiga fasad har varierat i struktur: bottenvåningen har rustikats och de andra två våningarna är släta. Två husfönster som löper genom tre våningar lades till husen. Fjärrfönstren har balkonger med triangulära tak som stöds på pelarna. Husets fönster är rektangulära eller halvcirkulära, medan vinden har ellipsformade fönster. På höjden av andra fönstrets hörnfönster finns en medaljong med bilden av Guds moder. Inuti byggnaden har övergripande trappuppgång och dörrträverk överlevt.

Kamienica, adress: Narutowicza 22 w Lublinie

Tegelhus med tegelhus med uthus. En tak, fyra våningar, kanaliserad byggnad, ansluten till den kommunala vattenförsörjningen. Fem våningar uthus, kaklat, två våningar, murverk, kaklat och två envåningshusar, av trä, täckt med takfilter.

Det fanns sju ett-rumslägenheter, femton två-rums-lägenheter, sju tre-rums-lägenheter, sex fyra-rums-lägenheter, tre fem-rums-lägenheter, en sex-rums-lägenhet, en sju-rums-lägenhet, en åtta-rums-lägenhet i hyreshuset.

Det fanns ett träskjul och garage på fastigheten, båda byggnader täckta med takfilter.

Grand Hotel, adress: Krakowskie Przedmieście 56, 20-002 Lublin

Byggnaden av det nuvarande Grand Hotel Lublinianka uppfördes som Lublin Industrialists Fund under åren 1899 – 1900 enligt designen av Gustaw Landau. Idag är det en eklektisk byggnad. Där kan vi se en barock kupol och en klassisk kolonnad på en mycket stor balkong. Längst upp i byggnaden är en ny-renässans vinden byggd. Hotellet byggdes under sjutton månader.

För närvarande är Grand Hotel Lublinianka ett av de fyrstjärniga hotellen i regionen. Hotellet erbjuder: 72 rum och lägenheter; 3 moderna, luftkonditionerade konferensrum; restaurang, café och bar; friskvårdssalong med gym, bastu och turkiskt bad; gratis trådlöst internet i hotellets lobby.

Rummen har traditionella, men ändå moderna, mörkbruna eleganta möbler. Marmorbadrummen har uppvärmda golv. Den representativa, två-nivå BelEtage-restaurangen med internationell mat, Grand Cafe med ett piano i hallen och det burgundiska biblioteket på entresol är de favoritmötesplatserna. Gästerna kan använda den finska bastun och den enda turkiska bastun i hotellets spa utan kostnad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *