Upptäck Polen

– Res till Polen

Sopot är en av städerna med den högsta levnadsstandarden i Polen. Frisk luft, historisk arkitektur och fred jämfört med bullriga Gdansk får turister att vila här mycket villigt. Sopot upplever den största belägringen i slutet av augusti, när Songfestivalen äger rum här. På vintern är gatorna och piren öde, men detta bidrar bara till deras charm.

Molo w Sopocie

adress: Plac Zdrojowy 2, 81-723 Sopot

En av de mest populära polska rekreations- och festfaciliteterna, Sopots utställning. Den består av två delar: en gångväg med en längd av 511, 5 (den längsta träbron i Europa) och ett torg som ligger på land med en yta på 20 tusen. kvm.

Piren är en av de mest populära polska rekreations- och festfaciliteterna, en utställning av orten. Den består av två delar: en landtorg och den berömda träbron.

Landsdelen (Kuracyjny Square) är ett område av 20 tusen kvm, där det finns en vacker historisk fontän, fyr med utsiktspunkt, konsertskal, gastronomiska punkter och mycket grönska. Massevenemang för upp till 6 000 kan organiseras på torget. människor, och en konstgjord ishall finns här på vintern. Restaurangerna Laguna Smaku och Rybna Ferajna verkar på piren under hela året.

Trädelen (dvs promenader) inkluderar, förutom huvudbron (511,5 m, varav 458 m går djupt in i Gdansksk bukten), lägre däck och ett sidodäck som tillåter spikning av passagerarfartyg och yachter. I mitten av 2011 öppnades en pir för över 100 yachter, vid vilken Meridian-restaurangen verkar, vid pirhuvudet. Jodkoncentrationen längst fram till havet är dubbelt så hög som på land.

Grand Hotel

adress: Powstańców Warszawy 12/14, 81-718 Sopot

Det femstjärniga Sofitel Grand Sopot Hotel ligger på stranden, bara några steg från den livliga stadskärnan. Den längsta träpiren i Europa ligger precis intill hotellet. Gästerna har till sitt förfogande 126 rum och lägenheter som glädjer sig med elegans och komfort, samt en privat strand. Hotellet byggdes 1927 och blev omedelbart synonymt med klass och lyx. För närvarande fängslar det med renoverade interiörer, den unika atmosfären i en badort och en unik utsikt över havet.

Hotel Rezydent

adress: plac Konstytucji 3 Maja, 81-704 Sopot

femstjärnigt hotell beläget i centrum av Sopot, mittemot tågstationen, bredvid strandpromenaden – Bohaterów Monte Cassino. Han stod på platsen för Dworcowy Hotel. Kaféet ”Wiener Cafe” var också beläget i byggnaden. 1949 kallades hotellet Baltic.

Det är ett hotell i boutiksklass som inkluderar 65 rum, restaurang, café, spa, konferensrum och proarte-utställningssalong, där du kan se verk av enastående konstnärer. Från 1 december 2010 förvaltas hotellet av Rezidor Hotels and Resorts, operatören av sådana varumärken som Radisson Blu och Park Inn, som tillhör det internationella Carlson-konsortiet.

Krzywy domek

adress: Bohaterów Monte Cassino 53, 81-767 Sopot

byggdes i Sopot vid ul. Bohaterów Monte Cassino 53, designad av arkitekterna Szotyński och Zaleski, inspirerad av ritningarna av Jan Marcin Szancer och Per Dahlberg.

Byggnaden är en del av köpcentret ”Rezydent”. På bottenvåningen finns kommersiella rum, en gastronomisk anläggning, barer, sushi, Costa café, skönhetssalong och kroppsformning Body Shape Garden och ett spelrum. Byggnaden är också platsen för regional filial av Radio RMF FM och RMF Maxxx.

Krzywy Domek fick första platsen på listan över de 50 konstigaste byggnaderna i världen, publicerad av Village of Joy Portal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *